Maak kennis met
Els Rogier

 
ElsRogier02Q_web.jpg
 


Hallo, ik ben Els (1989). Mensen ondersteunen met een verlieservaring staat al jaren centraal in mijn leven. Als rouw- en verliesbegeleider ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van rouwende kinderen en jongeren na een overlijden of scheiding. Als rouwpedagoog ontwikkel en geef ik vormingen rond rouw om zo wat meer rouwbewustzijn te creëren in de maatschappij. Als klinisch orthopedagoog vind ik het belangrijk dat personen met een verstandelijke beperking ook de kans krijgen om te rouwen. Dit stimuleer ik door leefgroepen te begeleiden.

Mijn hart

Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk de juiste begeleiding kan zijn. Als kind heeft mijn hart enkele deuken gekregen. Zo zijn mijn ouders gescheiden toen ik heel jong was, en verloor ik als tiener mijn enige broer. Ik had nood aan ondersteuning en zocht dit ook. Toen al werd een zaadje geplant en wist ik “dit wil ik ook voor anderen betekenen”.

Mijn kracht

Ik ben van nature erg nieuwsgierig. Ik wil graag het verhaal horen achter de persoon die voor mij zit. Ik stel veel vragen, omdat ik graag begrijp hoe de ander redeneert. Ik ben een sfeergevoelige, betrouwbare luisteraar. Als creatieve beeld- en woordenschepper gebruik ik beelden, muziek, kleuren, beweging,… om samen woorden te geven waar anders geen woorden voor te vinden zijn.

Mijn droom

Ik streef naar een samenleving waar we op een warme en liefdevolle manier
met elkaars verliesverhalen omgaan.
Opleidingen

Basisjaar Experiëntiële en Ontwikkelingsgerichte psychotherapie voor kinderen en jongeren (2019)
Postgraduaat Rouw- en Verliesconsulent (2016)
Master Pedagogische Wetenschappen – Orthopedagogiek (2015)
Bachelor Leerkracht Lager Onderwijs (2010)

Relevante bijscholingen en studiedagen

Mild Ouderschap - Nina Mouton (2019)
SCHIP-breuk geslaagd - Konnekt-It (2019)
Acceptance and Commitment Therapy - ACT-academy (2019)
Gezinstherapeutische vaardigheden - Rapunzel vzw (2019)
Actie- en psychodramatechnieken - Moira Verhofstadt (2019)
Ruimte maken voor rouw en verlies in therapie - Acco (2018)
Therapeutisch werken met poppetjes bij verlies - Riet Fiddelaers (2017)
Cursus Mindfulness - Breathworks (2016)
Basisvorming Verbindende Communicatie - Walk Your Talk (2016)
Seminar met Robert Neimeyer (USA): 'Techniques of grief therapy' (2016)
Tussen presentie en interventie. - Johan Maes (2014)
Cursus Rouwzorg en Stervensbegeleiding - Kübler-Ross-Vlaanderen (2013)

Werkervaring

Ik heb jarenlange ervaring als begeleider van praatgroepen voor rouwende kinderen, jongeren en jongvolwassenen bij Missing You vzw. Als coördinator bij Missing You organiseerde ik ook het eerste rouwkamp van Vlaanderen. Daarnaast heb ik mijn pedagogische talenten aangesterkt in het (buitengewoon) onderwijs, waar ik gewerkt heb in lager, secundair en hoger onderwijs. Na mijn opleiding tot rouw- en verliesconsulent begon het te kriebelen om een eigen praktijk te starten.

In mei 2019 werd ik één van de 18 laureaten van de Vocatio-beurs. Ieder van ons krijgt de kans om zijn droom realiteit te laten worden. Mijn droom is om vier prentenboeken te schrijven, voor vier verschillende doelgroepen. Namelijk voor gezinnen met kinderen uit het lager onderwijs, leefgroepen voor personen met een verstandelijke beperking, klassen uit het secundair onderwijs en jeugdbewegingen. In het komende jaar organiseer ik samenkomsten met 200 rouwenden uit deze vier doelgroepen. Zij geven mij de inspiratie voor het schrijven van de boeken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.